Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení,začal jsem vnímat reakce několika lidí, sice se prezentují jako křesťané, ale jejich způsob argumentace je stejný jako salafistů. Pokud Vám uniká smysl blogu, prosím Vás, přečtěte si diskuzi níže, tam byl několikrát upřesněn. Tohle není blog o srovnávání islámu s křesťanstvím, ale o lidech, kteří nežijí v souladu sami se sebou ani v souladu se svým učením a z jakéhokoliv Písma vybírají jen to, co jim vyhovuje. Pak je to podivuhodné, když to přichází ze strany lidí, jejichž Písmo přikazuje, aby nejen milovali bližního svého, ale aby se modlili i za své nepřátelé. Nesoulad mezi teorií a praxí je smyslem mého blogu. A znovu opakuji, kdo má zájem o teologickou debatu, nebude to probíhat pod blogem, ale jsem k dispozici k veřejné debatě, aby lidé hledali cestu ke komunikaci a ne k nenávisti.

0 0
možnosti
Foto

Ale o skutočný dar z nebies by išlo ak by odvážni moslimovia nemali strach dištancovať sa od satanských veršov Koránu. Ibaže ich považujú za božské. A to je veľmi zle.

0 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám Vašu reakcie na môj príspevok.

Považujem ich za veľmi poučné.

Pekné dni.

0 0
možnosti

Zajímalo by mne, jak by reagovali muslimové u nich doma, kdyby nějaký křesťan publikoval podobný článek o křesťanské víře v arabském světě. Tady zneužívá demokracii pro svoji demagogii.

0 1
možnosti

Aký je môj názor na moslimov a islam z čisto náboženského hľadiska? Islam je učenie, ktoré Mohammed dostal od samotného Satana. A u Satana platí základný princíp : rob čertovi dobre, peklom sa ti odplatí. Mohammed bol buď posadnutý zlým duchom alebo bol psychicky veľmi chorý. Ale najpravdepodobnejšie oboje.

A na viere moslimov je krásne vidieť, ako sa im ten Satan za tú vieru odpláca: chudobou, nevzdelanosťou, lenivosťou, násilím páchaným na každom, kto má len trochu iný názor, atď...

A aj preto si ateisti tak veľmi dobre rozumejú s moslimami - ateizmus je tiež "darček" od Satana. No a keď sa tieto dva satanistické prúdy stretnú, tak výsledok môže byť len jediný - vzájomné zničenie sa.

0 1
možnosti

Moslimom sa nedá veriť ani nos medzi očami, pretože ryba smrdí od hlavy. Už Mohammed v záujme "vyšších cieľov" klamal až sa hory zelenali, zabíjal svojich protivníkov a kradol, čo a kde sa dalo.

Jeden z princípov moslimskej viery potom je, že v záujme týchto vyšších cieľov, teda šírenia islamu, je dovolené prakticky čokoľvek. A klamanie je ten najmenší priestupok...

Porovnajte si to s kresťanmi aj v minulosti, ale aj v súčasnosti. Tým stačilo, aby si pred moslimami zachránili život, povedať, že sa zriekajú kresťanstva. Z hľadiska logiky aj práva by to bolo neplatné, pretože by to bolo uskutočnené pod nátlakom. Ale napriek tomu kresťania radšej išli na popravu ako by mali predniesť niečo proti svojej viere.

0 0
možnosti

A tieto kecy, čo ste tu napísali, sú presne o tomto. Len kecy a kecy na oklamanie nepriateľa. Pritom je dôležité - ako napr. v legislatíve - aký je duch zákona, resp. učenia. Teda to, čo sa síce nepíše písmom, ale vyplýva to z kontextu. A duch moslimskej viery je veľmi agresívny.

0 1
možnosti

Muslimům chybí prostě 600 let vývoje, kterým si prošla Evropa. Pak budou vcelku v klidu. Ovšem svůj vývoj by si měli odbýt na své půdě, tedy v zemích okolo SAE a ne tady v Evropě.

0 0
možnosti
Foto

Až tam Západ přestane zasahovat, rozvracet režimy ve jménu čehokoliv a podporovat teokratické země jako SA a okolo, jelikož jejich prachy nesmrdí, pak ten region bude mít šanci nějakého vývoje dosáhnout. Nás svět je založen na principech kauzality, akcí a reakcí a bohužel se hodně zmenšil kvůli globalizaci...a člověk by se měl naučit myslet globálně...

3 0
možnosti

Co je zajímavého na "náboženství" které má na svědomí lupič, vrah a pedofil????

0 0
možnosti
Foto

Spis zajímavé je, ze si každý mysli, ze je na to expert...

1 0
možnosti

V Koránu jsou na více místech celkem jasná slova o nerovnoprávnosti mužů a žen. Pokud toto nyní zpochybňujete s tím, že to byl jen nějaký historický a etymologický kontext, který dneska již neplatí, tak stejným způsobem lze asi zpochybnit z Koránu daleko více věcí.

Je pak otázkou, kdo a pro koho má či bude určovat, co z Koránu platí a co neplatí.

A propo.. jak si mám jako svobodný muž vybrat partnerku, když na ni ani nemůžu (třeba i žádostivě) civět? (Neřknu-li když je zahalená od hlavy až k patě a nesmí se mnou ani promluvit?)

0 0
možnosti
Foto

Zdroje, které uvádím ve svých blozích, mají největší autoritu v islámském světě a jsou raně středověké. A teď si uvědomuji, kolik lidí opravdu o islámu neví. A proto říkám, burky a nikáby nejsou islámské. Ohledně jasnosti těch slov, bych nechal argumentaci, až napíšu ten blog a budete mít prostor oponovat. Teď bude jen tvrzení proti tvrzení bez zdrojů, to nemá žádnou váhu. Děkuji.

Jinak z raného středověku jsou napsané v arabštině stovky knih o sexualitě, ve kterých jak Korán, tak Mohamed nabádali, aby když mají ženy a muži úmysl si najít partnera, mají koukat na partnera bez závojů a juristi se lišili, jestli jsou to jen průsvitné šaty, nebo jak určití juristi šli do extrému, skoro nazí. Protože v islámské legislativě uspokojení sexuální tužby je podmínka k platnému sňatku a sňatek se v islámu automaticky ruší, pokud jeden z partnerů skrýval fyzickou vadu odpuzující partnera.. Z různých tradic se vypráví, že Mohamed neschválil manželství z čiré zbožnosti a nabádal partnery, aby na sebe koukali. Nahota a sex v islámu ve středověku, na rozdíl od dnešní doby, nebyly tabu, dokonce jsou napsané islámské knihy, které uvádí polohy a hodně zdůrazňovaly právo žen na sexuální potěšení a skoro zakázali mužům, aby dosáhli vyvrcholení jako první a nečekali na své partnerky, jelikož povinnost muslima je zabezpečit svojí ženu ze všech hledisek, i uspokojit sexuálně. A tohle mimochodem byla moje poslední přednáška, když jsem před 15 lety přednášel v islámském centru, všichni byli pobouření a dokonce mi zakázali publikovat knihu o sexualitě v islámu, kde tyhle věci probírám detailně. A tohle jsou věci z raného středověku, k tomu je potřeba psát knihy, je to všechno naruby.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS