Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak mě napadá, nebylo by snažší odstranit příčinu než řešit důsledky?

0 0
možnosti
Foto

Hateme sám vidíte jaký je to problém.

0 0
možnosti
Foto

P31e71t50r 97H37a91n33n16i56g

16. 7. 2017 16:44

Pane autore. Pamatuji si, jak před mnoha desetiletími přišli z Indonezie muslimové prchající před generálem Suhartem. Ve svém soukromí praktikovali svou víru a od evropských přátel se nijak nelišili. Před desíti lety nebyl nebezpečné se procházet sám po ulicích Káhiry, slunit se na tuniských plážích, jíst skvělý kus kus royal v Tangeru. Jak to, že dnes, se islám natolik zradikalizoval, že je skutečně nebezpečné navštěvovat muslimské země, a že muslimové jsou nebezpečím i v Evropě. Jak to, že řeší takový nesmysl jako burkiny. V muslimských zemích jsem nezažil koupající se ortodoxní muslimky a vlastně ani muslimy. Pouze sekulární araby a arabky (na francouzských plážích) Jak to, že dnes je islám tak agresivní. To se nenajde žádná náboženská autorita, která by mírnila tyto soudobé excesy? Nebo je nenávist k jinakosti skutečně podstatou této denominace?

5 1
možnosti

Burliny jsou nesmyslem jen pro ignoranty, ktere nezajimaji postaveni zen ve spolecniosti a velice je tesi, ze muzou zenam prikazovat, kde je jejich misto.

Zajhalovani a dalsi nemoralni prikazy jsou jen prikazy muzu smerem k zenam. Ne, vam to hle nevadi....proc taky. To je banalita.

Burku apod. si prave zeny samy sobe nikdy nenaridily.

0 0
možnosti

A bydlet mezi námi. džaury, můžou? Chodit do našich nemocnic, škol, užívat námi vymyšlené věci jako třeba auta, mobily, léky atd. atd., to vše můžou?

5 0
možnosti

P58a63v48e48l 39T92a68j88č

13. 7. 2017 16:05

Pěkný příspěvěk. Protože žiji střídavě v ČR a UK, kde je hodně muslimů, kladu si otázku, proč muslimové vůbec přicházejí do Evropy. Ti relaxovaní, kteří chtějí žít v naší kultuře, to je fajn, ale řekněme si upřímně, proč přijde muslim do UK? Jsou to: peníze, sociální dávky, plné supermarkety - čistý materialismus. Takže muslim jde dobrovolně - kvůli penězům - do země, kde lidé jí vepřové, pijí alkohol, zneužívají drogy, jsou promiskuitní, všude jsou fotky odhalených žen na billboardech a v časopisech, v létě chodí ženy velmi odhalené a na plážích jsou nahoře bez někde. Muslimové přijdou do UK a pak se bojí, aby se jejich děti nenakazily tou kulturou, která je jim odporná a které se štítí. Tak se snaží je uchránit a izolovat. No, já říkám, že muslimové by si měli udělat pořádek v žebříčku hodnot. Proč přicházejí dobrovolně a pouze pro prachy do kultury a riskují, že se oni sami a jejich děti touto kulturou nakazí, což se děje!!! Takže pokud je u muslimů na prvním místě jejich náboženství a čistota duší jejich a jejich rodiny - nemohou své hodnoty prodat za peníze a přijít žít do UK nebo jiné evropské země. To prostě nejde. To je vyloučeno. Prachy nebo Islám? Co je na prvním místě? Pokud je to islám, musí se vrátit do svých domovů - do svých zemí, kde lidé nejí vepřové, ženy nejsou odhalené, dodržují se jejich zákony - prostě ideální svět pro muslima. Tím že přijdou do z jejich pohledu evropského pekla, prodávají svou duši za peníze a to jistě není z náboženského hlediska správné.

54 0
možnosti

R66u11d41a 63S81l24a47v37í78k

13. 7. 2017 15:42

A chápeš, že na každý věřící je nutně ortodoxní? Nehledě na to, že o tom, jak se má chovat "správný" muslim se hádají muslimové už od začátku. Stejně jako křesťané.

Dost stupidní logika, požadovat, aby všichni muslimové se chovali podle toho nejradikálnějšího výkladu Koránu.

3 4
možnosti

Tak pokud nejsou tak ortodoxní, tak by třeba u žen stačily plavky v celku a koupací čepice, ne?

6 1
možnosti

R15a30d78e29k 52U58r77b38a90n

12. 7. 2017 12:47

Z článku je pro mě osobně (a bohužel) patrné hlavně to, jaký je vlastně islám a jeho nařízení absurdní a vzdálený reálnému životu, když ani samotní muslimové leccos nedokáží dodržovat.

Aby vůbec mohli v životě fungovat, musí být v určitém směru i pokrytci, protože dodržovat všechny tyto nepřirozené a protichůdné nesmysly odporuje podle mého názoru nějakému elementárnímu zdravému uvažování. K tomu se ještě časem přidávaly různé kulturní zvyklosti nabalené na víru a problémy jsou na světě..

To platí více či méně pro každé náboženství, ale islám považuju za jedno z těch nejprimitivnějších, nejhoupějších a nejnásilnějších vůbec a mám vůbec velké pochyby o pohnutkách jak samotného proroka tak i pro vznik této doktríny. To neberte jako urážku, autor mně přijde jako docela rozumný člověk.

17 0
možnosti

L63u35d18ě24k 95T47o17n75d21r

12. 7. 2017 13:56

Prorok Mohamed vůbec neměl v úmyslu vytvořit nové náboženství. On navazoval a hlásil se k náboženství židů a křesťanů, jako jejich pokračovatel (židé a křesťané se mu však vysmáli).

To co nám připadá "primitivní, hloupé a násilné" najdete už v židovské Tóře (prvních 5 knih Bible). Například kamenování cizoložných žen není vynález muslimů, ale židů. Zákon: "oko za oko, zub za zub" je převzatý z Tóry. Mohamed prakticky nic nového nevymyslel.

Destruktivita islámské ideologie je v tom, že upřímě věřící muslim, který se chce řídit v životě božími přikázáními, tak nevystačí s Koránem. V něm je pravidel jen velmi málo. A tak nešťastní muslimové, místo aby začali používat vlastní rozum, co je a co není správné, tak si řekli: správné a bohu-libé je to, co dělal prorok Mohamed - budeme ho napodobovat, jak to dělal on. A tak znikly sbírky o tisících stranách (hadísy) o tom, co Mohamed v konkrétních situacích dělal, co říkal, atd. Jejich posedlost jde až do takových absurdit, že jeho společníci zaznamenali i to, jakým způsobem Mohamed chodil na záchod, nebo jak si čistil zuby. Ideálem muslima je, žít jako prorok Mohamed.

Jenže žádný běžný muslim není schopen přečíst celý Korán a k tomu stonásobně rozáhlejší Hadísy. Není. A proto se vyvynula vrstva "znalců", kteří prostým muslimům říkají, co je a co není správné, co musí dělat a co nesmí, atd... A tady každého soudného člověka napadne, že to je přesně to místo v islámu, kde musí zcela nevyhnutelně docházet k manipulaci s věřícími. K jejich ovládání a politické nadvládě. Islám je nebezpečný pro civilizaci proto, že jeho vyznavači mohou být lehce ovládání jako loutky, kýmkoli, kdo touží po moci a prohlásí se za "znalce a vykladače islámu". Je to klasický případ zneužití víry v Boha k politickým a mocenským zájmům. Ale to přeci známe i z dějin křesťanské Evropy. Takže nic nového pod sluncem :-)

16 1
možnosti

E51m66i97l 51N58o36v75á75k

12. 7. 2017 11:07

Tak ono by se o tom mohlo detailně islámovat věky - mohamedáni mají milion pravidel. Jakože svobodná muslimka musí mít povolení "otce" nebo svého poručníka, aby tam vůbec mohla jít. Vdaná pak povolení svého manžela. A segregace je klasika. Teď si do toho ještě vezměme menstruaci a máme právnicko teologickou debatu na dalších 1400 let míru a lásky pro všechny a hlavně ZADARMO (no spíš za naše peníze, které dáváme za ROPU);-D

8 0
možnosti

:-) teď si představte, že by se nenarodil Mohamed, takže by nebyl žádný Korán žádné povinné zahalovací úbory vašich žen a ony by se normálně koupaly oděné dle aktuální doby bez jakéhokoliv povšimnutí. Nebylo by to prima?

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS