Diskuse

Podle HateFree, já a Konvička jsme zajedno

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený příteli. Opravdu musím říct, že mne Vaše články těší. A jak jsem psal jinde, lidé jako jste Vy nám, "xenofobům", "rasitům", "fašistům"..., k nimž se hrdě hlásím (a k nimž zjevně podle toho, co píšete, patříte i Vy ;-D), absolutně nevadí.

Ale vadí mi to, co jsem kdysi zažil - Seděl jsem (bylo to ještě za socialismu) v hospodě a přisedl si ke mně nějaký Arab. Za chvíli tam začal čoudit tak, že se tam nedalo dýchat. Když viděl, že se mi to nelíbí, tak mi velmi vstřícně nabídl, že si mohu přesednout jinam. A o toto tu jde. My tu nechceme lidi, kvůli kterým, když zde začnou bydlet a žít podle svého, se budeme muset odstěhovat. My tu chceme lidi, kteří si budou vědomi toho, že pokud si v hospodě přisednou k nekuřákovi, tak se podle tomho mají chovat.

A pak ještě další věc, která je asi podstatou toho, co píšete. Říká se jí pravidlo "Bij a plač" a je už velmi staré a bohužel i osvědčené. Někdo udělá binec, ale když dojde k řešení, tak on to vlastně udělal kvůli jinému, který mu ubližuje. On je jenom chudáček, kterého každý šikanuje. A tak si pod pokličkou soucitu může odvážit dělat ta největší svinstva a okolí mu to žere. A o nic jiného se u Hatefree apod. nejedná - sám si budu dělat, co chci, ale špatní jsou ti druzí. A s tím já, xenofob, rasista, fašista... rozhodně souhlasit nemohu.

1 0
možnosti
PN

P88e47t27r 97N32o72s66e35k

8. 10. 2015 21:52

To mi úplně pohladilo duši... :-)

2 0
možnosti
ČP

Jste pro mě zjevením, každý Váš blog čtu s potěšením z kritičnosti Vašeho přemýšlení, které vnímám, jako nad a možná metakulturní. Nedejte se odradit pitomci, prosím, a pište dál.

8 0
možnosti
KK

K20a33r25e42l 10K39a60v98k62a

6. 10. 2015 21:40

máte můj respekt, přestože islám v CR nechci a nepovažuji ho za něco co by patřilo do Evropy. Ale v podobě, jak ho chápete Vy (pokud ve svých textech nekecáte ;-)), bych byl schopen ho tolerovat. ZAjímal by mě Váš názor na to, že SA dostala v OSN výbor pro lidská práva. Dle mě je to výsměch

4 0
možnosti
Foto

Vážení čtenáři, děkuji všem za Vaše komentáře a omlouvám se všem, kterým jsem nemohl odpovídat na maily. Ono opravdu mezi rodinou a prací člověk nemá moc času na psaní, i přesto se snažím sem tam nemlčet o věcech, které podle mého názoru nejsou vůbec v pořádku.Občas se objeví verše z Koránu pod blogem, který řeší spíš kulturní rozdíly a integrační problémy a musím se pak dokola opakovat,že nepíšu blog o islámu, víra pro mě je vývojová jako každá filozofie a hlavně osobní záležitost patřící do soukromé sféry, a to platí i pro chápání ateismu, které nebylo stejné v průběhu dějin.

Co mně opravdu vadí je štěpení české společnosti na extémní póly a musím bohužel konstatovat, že to není v zájmu Vaší společnosti, aybste se rozdělili kvůli importovaným problémům. Člověk, který je soudný a je svědkem toho,co se děje v jiných společnostech, které takovému trendu podlehly, by měl používat v takové době selský rozum a velmi pragmatický pohled na věci bez emocí a obviňování některých z fašismu a xenofobie a dalších z kolaborace. Nemusíte mi věřit, když tohle píšu, ale upřímně se divím, že česká společnost, která má zkušenosti s totalitními režimy a manipuací davu, a která podle mého mínění má docela cynický a kritický pohled na realitu, začíná tomu podléhat a lidi mluvící stejnou řečí se obracejí proti sobě. Můj prostý názor a neodvážím se říct, moje rada, když koukám na vlastní zemi, jak se snaží ji rozbít na kusy, v takové chvíli musíte spíš být jednotní a dát zájem národa jako celku nad osobní zájmy a osobní nevraživosti, překonat je i přes rozdíly, protože člověk musí mít neustále na vědomí ten velký obraz a nesmí se nechat ošálit detaily.

11 0
možnosti
LV

L45i54b57o81r 98V80a71n34ě67k

6. 10. 2015 22:42

Zájem národa je nepouštět sem totalitní ideologii potlačující lidská práva a svobody, i když se snaží často tvářit nevinně a mírumilovně.

2 0
možnosti
JM

Neuvěřitelné. Prošel jsem celou diskusi k vašemu velmi kvalitnímu blogu, který muslimy zrovna nechválí. A nikde tu nevidím Polické! Že by mu došly "argumenty"?

2 0
možnosti
Foto

Karma. Velmi si vás vážím a jsem rád že píšete.  Držím vám palce.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý večer pane Běhounku, děkuji za Váš komentář a chtěl bych také reagovat na Váš poslední vzkaz o možnosti případného setkání, samozřejmě budu rád a můžeme se domluvit mailem. Přeji Vám hezký večer. Hatem

0 0
možnosti
VH

Dík za vaše články. R^

4 0
možnosti
Foto

Ano, pane Berrezougo a zase ano! Děkuju, že jako muslim říkáte pravdu o tom, co se vám zdá zlé a špatné! Jsme rádi za lidi,jako jste vy, protože dokáží najít a uznat chybu. Díky za tak inteligentní muslimy, jako jste vy.

5 0
možnosti