Diskuse

Tahle země není pro muslimy, včetně mě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Berrezougo jsem Čech jak poleno a s tchýní a českými úřady mám stejné zkušenosti :-). Neopouštějte naši republiku a požádejte znovu o občanství. Lidé jako Vy jste pro nás opravdovým obohacením.

0 0
možnosti
Foto

;-D Ach ty tchýně...at mají jakékoliv náboženství at jsou v jakékoliv zemi...je to s nima těžké :-P

0 0
možnosti
PS

je to nádherný článek, díky za něj, díky za "pohled z druhé strany"

0 0
možnosti
ČP

Tak zrovna Vy, dle mého názoru, do Česka, Evropy, světoobčanw, patříte, i když jste muslim.

0 0
možnosti
Foto

Bylo by mi ctí se s Vámi někdy setkat. R^!

2 0
možnosti
Foto

P12e98t17r 87H65a94n80n21i36g

21. 8. 2015 11:31

Toto je velice moudré povídání. Takové muslimy jsem znal kdysi (z Indonésie a jednoho z Tunisu). Ale tam se to bohužel také všude změnilo. Velice mě trápí současná situace. Ale bohužel i když jsem velice vstřícný ke všem učením, máte hlubokou pravdu v tom, že v zájmu dobra musí být naopak velká přísnost (výchova dětí), ale i přísnost ve formě nulové tolerance k současné nelegální a agresivní imigraci. Tak jako Bůh vyhnal za prohřešek Adama s Evou z ráje, tak musí Evropa nekompromisně vyhnat všechny ty, kteří ji usilují o její život. Vy naopak zůstaňte a žádejte znova o občanství. Klepej a bude ti otevřeno (tak nějak je to v Písmu)

2 0
možnosti
MJ

Pokud zrovna Vy odejdete, bude to velká škoda.

3 0
možnosti
AC

Dobrý den,

pane Hateme jste asi první člověk (o kterém vím), který vidí dovnitř a má normální a logický přístup k tématu Islámu. Vaše blogy mne potěšily i nepotěšily, potěšil mne Váš přístup k tématu, ale nepotěšilo mne co jsem se v nich v některých případech dočetla, jak je to s muslimskou obcí (nejen) v ČR. Víceméně to potvrdilo i moje úvahy. Arogantní pohled a vyjadřování pana Abbase čemusi nasvědčoval, ale myslím, že Vy jste to vyjádřil přesně. Fandím Vám! Na reakce některých lidí, kteří v životě nebyli v zahraničí a mají na muslimskou tématiku udělaný názor jen z médií, nedejte, tihle budou negativisticky reagovat na Vše, aniž by se zamysleli. 

Chtěla jsem se ale zeptat na jednu otázku, proč si myslíte, že právě ve jménu Islámu, je tak šířená nenávist? Proč ne ve jménu křesťanství, judaismu, ateismu? Nevzdělanost, "nuda" (život v horku v poušti, kde není nic, co by ty lidi zaměstnalo, z čeho by měli radost), chudoba nebo něco jiného?

Děkuji, Aneta

1 0
možnosti
Foto

Také mne překvapuje, kolik lidí vůbec nic nepochopilo. Není těžké hanit jakékoliv náboženství – a tím jakékoliv skutečně myslím jakékoliv. To, co je těžké je přiznat si, že i moje náboženství, moje filosofie, moje politika a můj směr má nějaké chyby, mezery a nedokonalosti a o těch potom mluvit a snažit se s nimi něco dělat. Pan Berrenzouga tady vyložil na talíř ty svoje – tedy ty, které se týkají muslimů. Protože pokud jste si nevšimli, blog skutečně JE kritický k muslimům. A reakcí na pokornou kritiku chyb ve vlastních řadách je co? Hromada nenávistných a zlých komentářu, které nejen že jsou hloupé, ale ještě k tomu totálně mimo mísu. Neřekla bych, že tento blog je o nějakém přesvědčování. Je reakcí na mnoho nenávistných článků (Fürst) a nepravd které se o Islámu šíří a zároveň jeho střízlivým popisem – zkuste se na tu kulturu podívat kapánek nezaujatě, vzdělávejte se. Proč se nedozvědět o Islámu víc od někoho, kdo jím žije? Proč tu kulturu trochu nepochopit? Proč hledáte v Koránu pořád jenom ty špatné věci a nesnažíte se v něm vidět ty hezké, které jsou tam (světe, div se) TAKY??? Troufám si říct, že takovéto sebekritiky a trpělivého vysvětlování může být schopen jen velmi vzdělaný člověk a upřímně řečeno, když čtu některé komentáře pod tak krásným a se zájmem psaným blogem, je mi smutno a na místě pana Berrezougy bych to zabalila už dávno. Jaký jiný důkaz toho, že všichni muslimové nejsou krvelačné nevzdělané bestie byste asi tak chtěli? Zajímalo by mě, kolik Čechů by bylo schopno takovéto střízlivé kritiky, kolik z vás skvělých komentátorů má dostatek znalostí, aby mohli hanit jakékoliv náboženství.. Chápu, že si tu rýpne věčný hater Raštica, ale tolik hloupých komentářů jsem vážně nečekala. A teď hurá do mě, nemůžu se dočkat báječných lowIQotázek typu "jestli už mě zmlátil manžel".

7 0
možnosti
FV

Fascinuje mě, kolik lidí naprosto nic nepochopilo.

Náboženství není určující v tom, jestli se člověk dokáže integrovat v Česku nebo jinde v Evropě. Hlavní je kulturní pozadí v místě, ze kterého pochází.

Libanonský, Syrský nebo Tuniský muslim je něco jiného než Saúdský nebo Sudánský muslim. Stejně tak je rozdíl mezi Českm křesťanem a Texasským křesťanem.

Když někdo pochází ze země s vysokou negramotností a patriarchální tradicí, těžko se mu bude kousat náš způsob života. Pokud jsou ale muslimové v liberálním prostředí, vedou život naprosto srovnatelný s tím naším.

Pokud chceme porazit radikální islám, musíme změnit strategii. Válkou bohužel ničeho nedosáhneme. Musíme udělat 2 věci:

1) Vzdělávat muslimky. Vzdělaná žena = vzdělané děti = pokrok. Je to takhle jednoduché.

2) Konečně v západním světě zrušit socialismus a vrátit se k tomu, co porazilo východní blok - kapitalismus. Pokud budeme ekonomicky řádově úspěšnější, než muslimské státy, vznikne společenský tlak zespoda na uvolnění poměrů. Nemám osobně nic proti politologům, sociálním ekologům, integrátorům a kunsthistorikům, ale jejich přínos ke společenskému vývoji je naprosto zanetbatelný. Celou historii je technologický pokrok motorem společenského pokroku - technologický pokrok zvýšil produktivitu tak, že už v továrnách a na poli nebylo potřeba zaměstnávat děti a ty pak mohly do škol, ženské už nemusely běhat celý den kolem dětí a dobytka a mohly taky začít pracovat a dále urychlit vývoj.

Úspěšní nechť jsou bohatí a nech svoje peníze rozdělují na charitu mezi chudé dle svého uvážení. Sociální stát, který tady umožní žit každému, i těm kdož nepracují, vede společnost do úpadku. Každý ať si žije, kde se mu líbí, ale za svoje. TO platí stejně pro muslima, tak pro křesťana nebo ateistu

Pokud chceme, aby se muslimové (lépe řečeno všichni) ve svých zemích měli dobře, buďme tak dobří, jak jenom to jde a obchodujme s nimi.

1 0
možnosti