Diskuse

Odpadlictví: šaría, temná tvář islámu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Děkuji za výborný článek a skvělý blog. Mám několik dotazů, nad kterými už nějakou dobu přemýšlím.

1. Myslíte, že je možno islám v Evropě reformovat tak, aby byl v souladu s evropským právem a hodnotami?

2. Je k tomu mezi muslimy vůle? Pokud ano, už na tom někteří pracují? Pokud ne, co je třeba, aby to sami muslimové začali chtít?

3. Je k tomu vůle u nemuslimů - myslím vzdělanci, státy... Existují nějaké snahy nebo podpora v tomto směru?

4. Pokud nebude islám v Evropě dobrovolně a v čas reformován. Jaké jsou podle Vás pravděpodobné scénáře dalšího vývoje?

0 0
možnosti
LT

L10u73d44ě95k 14T58o41n76d86r

10. 8. 2017 15:50

"Islámská věrouka je jednoduchá a průhledná, není v ní nic, co by muslimové tajili. Nemá žádné znaky sekt, nevytváří žádnou závislost přívrženců islámu na kterékoliv osobě."

Ústředí muslimských obcí

RNDr. Vladimír Sáňka

(Vyjádření k návrhu zákona o svobodě náboženského vyznání z 25.6.2001)

TŘI LŽI ve dvou větách: !!

- "islámská věrouka je jednoduchá a průhledná"

- "není v ní nic, co by muslimové tajili"

- "nevytváří žádnou závislost na kterékoliv osobě"

Všechna tři tvrzení jsou vědomá lež.

0 0
možnosti
Foto

Vzkaz pro pana Marcela Burkerta: Musel jsem Vás zablokovat na svém osobním FB i smazat Vaše nekonečné příspěvky pod mým blogem, ve kterých řešíte jen mou osobu. Přitom jsem Vás víc než jednou vyzval buď na veřejnou debatu, pokud spěcháte anebo abyste počkal, až vydám rubriku ohledně válečných verších v Koránu s upřesněním jejich historického a etymologického kontextu. Odmítl jste komentovat a zpochybnit jakýkoliv zdroj, který jsem doposud přiložil pod mými blogy a odmítl jste jakoukoliv debatu. Pokud věříte, že jsem špatný člověk a manipuluji s lidmi, máte právo tomu věřit a nehodlám Vám Vaší víru brát. Pokud máte důkazy, že veškeré středověké zdroje, které jsem uváděl, jsou chybné nebo manipulativní, dokažte to a pod každým blogem, který jedná se specifickým jevem. Nejsem já, kdo se vyhýbá fundované debatě a nemám potřebu očerňovat lidi nebo se nechat donekonečna očerňovat. Děkuji za pochopení a další podobné příspěvky budou smazány . Fanatismus každé strany mě irituje.

0 0
možnosti
LT

Jen poznámka: až budete psát blog o válečných verších v Koránu, dávám k vašemu zvážení, jestli by nebylo dobré v něm připomenout, že všechna světová náboženství (s výjimkou buddhismu) obsahují takové verše. Ve všech bůh na jedné straně přikazuje nezabíjet a na druhé straně vraždit. A tím bůh vytváří ve věřících těchto náboženství naprosto neřešitelný mravní, morální rozpor.

Příklad: Starý zákon (židovská Tóra) vypráví jak bůh (Jehova, Hospodin) seslal vůdci 12 izraelských kmenů Mojžíšovi "Desatero božích přikázání". A v nich je i "nezabiješ", "neukradneš"...

A vzápětí stejný bůh ! přikáže Izraelitům, aby vyvraždili všechny původní obyvatele "země zaslíbené", do které je chce uvést. A pak na mnoha stranách pokračuje barvité líčení, jak Izraelité vraždí nejen všechny muže, ale i ženy a děti... rozboří jejich města, přivlastní si jejich majetky, krále "nevěřících" usmrtí nabodnutím na kůl... a to vše podle příkazů stejného boha, kterého uznávají všechna tři náboženství - judaismus, křesťanství a islám...

Hluboce věřící člověk (ateista ne) si tento morální rozpor samotného boha musí v hlavě vysvětlit pouze tak, že - je nemorální zabíjet a okrádat příslušníky vlastní skupiny (víry), ale je ospravedlnitelné zabíjet a okrádat "ty druhé".

A proč je to v pořádku? Protože to tak řekl bůh. Protože ti druzí "si to zasloužili" (byli "špatní a zkažení, nevěřící"). Protože věřili v jiného boha. Atd... atd... Proto je možné ve jménu boha vraždit. Takto to měli zdůvodněné středověcí křesťané, zabíjející ve jménu Ježíše Krista, stejně tak to mají zdůvodněné současní fanatičtí muslimové zabíjející ve jménu Alláha milosrdného, slitovného.

A přitom chyba je už v samotném "bohu", dávající příkazy, které umožňují dvojí výklad. (Nebo bůh opravdu chtěl, abychom vraždili "ty druhé" ?)

Omlouvám se, jen mi to připadalo, jako zajímavý podnět, pro váš chystaný bolg.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LT

Na slovenském islámském vebu je článek o tom, jak je v současné době v Tunisku skvělá islámská demokracie: http://www.islamonline.sk/2017/01/od-politickeho-islamu-k-muslimske-demokracii/

Napsal ho nějakej Rachid Ghannouchi, který sám sebe označuje za "islamistu". V roce 2012 jej časopis Foreign Policy označil za jednoho ze 100 nejvlivnějších světových myslitelů. Je držitelem ceny Chatham House za svůj přínos při mírovém politickém přerodu Tuniska z diktatury v demokracii.

Dostal metál, je to "největší myslitel", "islamista", tož to musí být "borec" :-/ Hatem Berrezouga o něm psal v blogu "Ano, je to mým jménem, ale fakt za to nemůžu." ( http://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605763 )

Mne jen fascinuje, proč si muslimové na Slovensku dávají na svůj web propagandistický chvalozpěv tuniského muslimského politika (politik = člověk prahnoucí po moci, ne po Bohu), který oslavuje sám sebe, jak už je "umírněný a demokratický muslim". Který v článku prohlašuje, že - když už se dostal k moci - tak se vzdává islamismu, protože už islamismus není třeba...

Že by tím chtěl inspirovat Slováky, aby si to na Slovensku také tak zařídili? :-)

2 0
možnosti
MK

Zdravím pane Hateme, odpadlictví jste popsal dokonale a je přímo ukázkové, jak na Vaše trestní oznámení reagovaly úřady; nechtějí se tím zabývat. Na co čekají? Až se "něco" stane? Pak se zase semkneme?!!

Nejhorší službu islámu dělá SA, která přímo nebo přes dotované Muslimské bratrstvo šíří svůj středověký islám do celého světa (i v poklidné Indonésii staví mešitu a školní komplex se svými hlasateli)

Již vícekrát volám po deklaraci evropských muslimů, kde by byla odstíněna dobová prohlášení a tím nalezen alespoň hrubý soulad s evropským právem. Nikdo to za Evropany - muslimy neudělá. Bez tohoto odlišení chápání islámské víry není rozdílu mezi muslimem v Evropě a třeba v Turecku nebo v Egyptě.

Nelze jinak, než vzít v potaz poslední prohlášení velké ummy v Káhiře r. 1990, kde v posledních dvou bodech je jasně řečeno, že všechna ujednání této deklarace jsou vždy opřeny o právo šária.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím pane Kulhavý, bohužel, v Evropě se všechno vyšetřuje "ex post"... Jinak ta Káhirská Deklarace je spíš deklarace anti-lidských práv...

1 0
možnosti
VJ

Co je to "pokat se"?

0 0
možnosti
Foto

Už jsem četl milé upozornění pana Sedmíka :-) a je to opraveno na "kát se"

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Berrezougo, pokud jsem Vás dobře pochopil (pokud ne, tak mně, prosím, opravte), tak tady vlastně píšete o tom, že tím, že Vás někteří souvěrci veřejně označili za "odpadlíka od víry", dali tím vlastně najevo, že vaše "zabití je možné a povolené" a cítíte se proto být důvodně v osobním ohrožení (čemuž jste se mimo jiné bránil i trestním oznámením, což však nemělo šanci uspět, protože u nás zatím takové "ohrožení" vůbec ani není možné a není na základě čeho vůbec ani "detekovat").

Považuji za dost šílené (a pro nás evropany v zásadě již nepochopitelné, protože jsme v tomto mnohem dál a máme hodně za sebou), aby bylo jakkoli "povolené" či vůbec myslitelné ohrožení či dokonce zabití někoho jen pro jeho odlišný názor na cokoli (tedy i na možný výklad nějaké víry). Navíc za situace, kdy něco takového může "lehce prohlásit" někdo, kdo má moc takto veřejně prohlásit, aniž by kdokoli vůbec jakkoli zkoumal, zda současně má v tomto i pravdu.

Pro mě je naprosto děsivou představou, že něco takového bylo doslova infiltrováno a je a může být stále více praktikováno v zemích evropských západních demokracií!

Ovšem za současného stavu, kdy tady jsou již desítky milionů muslimů (a jejich počet i díky současné naprosto nezvládané imigrační krizi stále narůstá), navíc bez jakéhokoli hlubšího povědomí o samotném islámu, takže ho praktikují převážně povrchně a také násilně a v zásadě pouze tak, jak jim řeknou místní imámové, kteří k tomu mají moc, je obrovským problémem najít uspokojivé a nenásilné řešení.

Mám pocit, že v evropských zemích (tam, kde již dnes jsou miliony muslimů) by snad mělo vzniknout a být zavedeno něco, jako oficiální a autoritativní "ministerstvo islámu", které jediné by do jisté míry mohlo tyto otázky profesionálně uvádět na pravou míru a pokusit se zamezit současnému šílenství s nárůstem násilí, nenávisti a vraždění.

Ale obávám se, že něco takového také není možné, protože by se to stejně zvrhlo jen a pouze v boj o moc a výsledek by byl ještě horší.

8 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane Mazurku a kromě tohoto problému, který jste uvedl, je stejně důležitý problém podpory zemí jako SA a Turecka evropskými vládami, které je nechají si dělat, co chtějí.. Abychom se vyhnuli násilným řešením, musejí být legislativní a nekompromisní. Já do té mašinérie tolik nevidím, ale aspoň se snažím podloženě upozorňovat, jaké směry tady převládají a vláda by to měla brát zodpovědněji a nenechávat to v rukách neziskovek a amatérských populistických stran. A proto jsem psal o situaci v Tunisku, jelikož zavírat nad tím dlouhodobě oči, vede akorát k občanským nepokojům...

3 0
možnosti
Foto

Je dobře, pane autore, že jste přestoupil na křesťanství. Nebo na buddhismus. Pro muslimy jste už stejně mrtvý muž, i když Vy si mylně myslíte, že jim přinášíte osvícení.

0 0
možnosti
Foto

Citim stale vice a vice ucty pred Vasi odvahou. A vice a vice obavy o Vas. Salafiste nepromijeji n

10 0
možnosti