Diskuse

Kauza Šabat-ová reloaded.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O14t24a 14B37l82a83ž23e60k

26. 12. 2016 12:38

Zlatá slova pane Berrezougo - upřímně. Ovšem - problém je v tom, že Vaše snahy o rozbor a vysvětlování Koránu (především v "Dialozích s nevěřícím psem") se míjí s tím, co nosí většina muslimů ve svých hlavách - sám jste o tom psal. Vaše snahy jsou velmi záslužné, ale kdy a kde si je vezme někdo k srdci ?

0 0
možnosti
MF

škoda, že vše názory nesdílí absolutní většina muslimů :-((

2 0
možnosti
KZ

Pana Berezougo. Já Vám fandím, ale jak říká izraelec Dan Schueftan - je to celé o číslech. Jeden Muslim je milý pohostinný kamarád, mnoho muslimů je velký problém. Aniž bychom se začali pouštět do teologie a čtení koránu, stačí se podívat na muslimské země - zaostalé diktatury, mizivá lidská práva, skomírající ekonomika, nulový přínos světu, zato však agresivní expanzivní ideologie. Je to jednoduše důsledek toho, že Mohamed byl válečník a jeho učení posloužilo k motivaci válečníků, aby s lehkou hlavou šli na smrt a ženy poslušně vyráběly nové válečníky. Úspěch se tenkrát dostavil ve formě rychlé násilné expanze ale nebyl trvalý, byl založen pouze na agresi zatímco západ postupně vyrostl z náboženské rigidity a začal svobodně myslet, tvořit a podnikat. Výsledek si můžete dnes snadno srovnat.

Odpor k islámu v Čechách je naštěstí jasný a zdravý. Už jsme tu prostě podobné svaté ideologie měli ve formě nacismu, komunismu atd. A islám není jen náboženství jako třeba hinduismus či budhismus. Je to společenský systém včetně práva. Proto se na něj svoboda náboženství nemůže vztahovat. My už tady jeden společenský systém máme - totiž sekulární demokracii.

Vy jste pane Berezougo ušel už pěkný kus cesty k nadhledu nad islámem a arabskou mentalitou. Nechcete udělat i ten finální krok, nechat náboženství historii a podívat se na svět takový jaký je? Odměnou vám za to bude svoboda, radost a úžas z chápání reality

S pozdravem,

K. Ž,

0 0
možnosti
HP

"Ať každá strana mezi lidsko-právními institucemi, populisty mezi politiky, i muslimové, berou vážně to, co se děje v demokratickém systému."

Problém u této soudní pře není muslimka s šátkem, ale ty tzv. lidsko-právní organizace a jejich protagonisté, jako např. paní Šabatová. ;-)

12 0
možnosti
JK

Mně přijde podstatná připomínka, že svoboda náboženské vyznání je tu proto, že máme odluku církve od státu. Kvůli této odluce si může stát (např ČR) dovolit nezasahovat do náboženství a umožnit svobodu vyznání.

Jenže pokud nějaká víra má jako součást i svůj vlastní právní systém, pak je zřejmě v konfliktu se státem (např ČR ale i UK), jelikož stát neumožňuje lidem, aby měli svůj vlastní právní systém - musí respektovat ten státní.

A je tu hned konflikt mezi svobodou vyznání a respektem k právnímu systému.

9 0
možnosti
ZA

Hateme, vím, jak to myslíš, vím, co chceš říct. Dává to smysl. V jednom ale nesouhlasím. Počítáš s tím, že když muslimové splynou s davem a nebude na nich na první pohled poznat, že jsou muslimové, bude to lidem stačit a přestanou muslimy nenávidět. Nemyslím si, že by to bylo tak snadné. Když muslimky sundají šátky, což nakonec stejně nejspíš budou muset udělat, objeví se něco dalšího, co bude vadit. Šátek je jen zástupný problém. Reálný problém je celkem pochopitelná neochota lidí hodnotit muslimy jako jednotlivce a snaha se chránit před hrozbou, kterou islám symbolizuje v očích mnoha lidí. Dokud odsud muslimové reálně nezmizí, nebo nepřejdou do utajení, lidi budou naštvaní a pokud nebudou muslimky snadé cíle, budou muslimy aktivně sami hledat. Nejen hijab, ale celý islám byl zneužit do té míry, že ho lidé ochotně odsuzují a hodnotí na základě těch jedinců a skupin, co ve jménu islámu páchají zlo a extrémních pseudovýkladů, které toto zlp podporují. Vymezovat se vůči šátku je proto podle mě úplně zbytečné. Buď se člověk, islámu veřejně vzdá, protože ses přikloní na stranu těch, co v něm vidí zlo a pak ho lidi mezi sebe vezmou, nebo je praktikující či jen kulturní muslim a může dělat co chce, ale ta velká skupina lidí, co islám vidí jako zlý monolit, přestože muslimové jsou dokonale nejednotní, mu neuvěří a bude ho nenávidět. Naopak lidi, co už teď mají odvahu neodsoudit všechny muslimy a mají sílu rozlišovat islám a terorismus, budou bez problémů tolerovat i ty šátky. Nevím tedy, proč šátek sundavat. Proč odkládat kus oděvu, co nikomu neškodí jen kvůli snaze přesvědčit lidi, kteří mě odsuzují aniž mě znají, když mě stejně budou odsuzovat dál.

0 13
možnosti
Foto

Se vsi uctou Zuzano, podsouvas mi do ust slova, která jsem nerekl a spis je to Tvuj názor a ne muj a jak se cítíš a ne jak ja se citim. Ja jsem neprestal byt muslimem a ani jsem nezadal, aby muslimky sundaly satek a zily v utajeni.

Psal jsem historicky, odkud satek pochazi, a co ma symbolizovat z hledisky legislativy a ucinnost jeho pouziti v odlisnem prostředí. Lidi reaguji na muslimy, jak reaguji a je mi lito, ze se cítíš jako obet diskriminace, ale nejsi. Oni nam zacali oplacet stejnou minci, a proc mají tolerovat intolerantni lidi.

Oni neresi Zuzanu ci Hatema a ja nepisu o Zuzane ci o Hatemovi, jak je hezky integrovany, ale o naší muslimske spolecnosti, které jsou vetsinove intolerantni k ostatnim nabozentsvim a to je fakt a staci u nas zit. To se musí reformovat u nas a pokud se budeme neustale vymlouvat, anebo pristupovat k problemu emotivne a osobne, nic se nezmeni. Ale jakmile se většina muslimu, a rikam presne nasich souvercu, at chceme ci nechceme, zacne chovat podle principu reciprocity, vzájemného respektu a tolerance, muzes na sebe mit sto satku a nikdo to nebude resit ani se proti tomu vymezovat.

Tak at především pracujeme na zmene nasich souvercu, nez abychom zadali od lidi, co my sami nejsme ochotni jako celek nabízet.

28 0
možnosti
Foto

Pane Berrezougo, dávám Vám karmu! R^

Ale, mohl byste mně, prosím, říct Váš pravdivý názor či odhad, kolik je vás muslimů tady v Česku (nebo i jinde) s aspoň přibližně podobným přístupem a názorem, jaký tady prezentujete?

Já si myslím, že jste něco jako "zjevení" (tak jeden z tisíce). Tak mě, prosím, případně opravte.

Děkuji.

7 0
možnosti
ZH

Můj soukromý odhad: příliš málo na to, aby se mohlo cokoliv změnit. Chápu Berrezougovo zoufalství a sympatizuju s ním, islám však stále zůstává nenávistným náboženstvím a nevidím naději na změnu.

3 0
možnosti
MK

Jen taková rétorická poznámka, IMO každá věta začínající na "Takže ty říkáš, že" zavání nepochopením logiky výroku, na který reaguje.

0 0
možnosti