Diskuse

Jsem muslim a stydím se za takzvané islámské země

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Stydíte se, protože nejste muslim.

0 0
možnosti
MJ

Pane Berrezougo, zajímalo by mě, jaký z té situace s migrací máte pocit. Vás to neděsí? Někde jsem zaznamenala názor, že většina muslimů ani neví, co se píše v koránu, jen se prostě jako muslimové narodili a berou to jako fakt. Někteří pak po zjištění, co vlastně islám doopravdy obnáší buď radikalizují a někteří ho naopak opouštějí. V podstatě to na první pohled vypadá, že všichni utíkají ne před válkou, ale před důsledky islámu, aby ho pak importovali do zemí, kde hledají bezpečí. Začarovaný kruh. P tom všem, co vidíte kolem sebe, jste přesvědčený, že islám je mírumilovný?

0 0
možnosti
Foto

Pane Berrezougo, vaše rozhořčení zcela chápu, tak, jak jste to napsal, jste hrozně ukřivdil Jordánsku, Libanonu a Turecku, které absorbovaly takové množství uprchlíků, že by se z toho Evropanům protočily panenky. Zvláště si cením lidského přístupu Jordánska a Libanonu (byť je také pravda, že tam pomáhají mezinárodní humanitární organizace atd.), protože v těch zemích je nyní cca každý šestý člověk běžencem. V česku se handrukujeme, zda je akceptovatelné přijmout dva, nedej Bože deset tisíc běženců, tj. maximálně o nějakém procentu populace, a v Jordánsku je to 20%. V zemi, která nemá ropné bohatství a trpí kritickým nedostatkem vody. Přesto tamní obyvatelé, povětšinou sunnitští muslimové, reagují úplně jinak než my tady.

Myslím, že byste neměl své souvěrce tak shazovat, i oni, nejen křesťané, jsou schopni velkých činů pokud jde o pomoc bližnímu. A jak už to bývá, chudý snáz nabídne pomocnou ruku než bohatý, zjevně to platí i o státech.

Je nepochybné, že článkem, jako je tento, se zavděčíte místnímu publiku, ale opravdu mi to nepřipadá fér.

0 0
možnosti
Foto

PS: Jinak ovšem, coby českobratrský evangelík děkuji za poděkování :-) ; skutečně je pravda, že křesťané odvádějí v Evropě hodně dobré práce a mimo jiné i (pominu-li různé ultrakonzervativní maniaky) také aktivně vystupují proti rétorice nenávisti a šíření všemožných lží.

0 0
možnosti
MJ

Pane Berrezougo, moc by mě zajímalo, zda máte nějakou teorii, co bylo spouštěčem téhle situace? Jak se stalo, že se jako na povel dala do pohybu taková spousta lidí z několika států směr Evropa. Jak dlouho jim asi vydrží ta radost, že se dostali do země zaslíbené?

Jinak samozřejmě karma jako vždy.

0 0
možnosti
JR

J47a40n 97R47á70ž

10. 9. 2015 16:44

Na otázku proč neberou uprchlíky z Iráku i když jsou sunité stejní jako je většina obyvatel SA, mi obchodník z Rijádu řekl: My potřebujeme lidí na práci a to oni neumí a tak by se zde neužívili. Tomu říkám pragmatismus, tedy něco, co Evropanům chybí!

Kuvajťan nebo občan Emirátů zaměstná s chutí Inda nebo Pákistánce, ale s Arabem má problém. Má osobní zkušenost.

1 0
možnosti
TH

Tuto informaci uvadi i pekne stara data na wiki.

Akorat se potvrzuje, ze uprchlici mozna jsou chudaci, ale urcite jsou zbran. Doufam, ze se pak pridate na spravnou stranu, za lidstvi a ne za paskvil, ktery delaji z vasi viry.

0 0
možnosti
PD

P17e67t64r 97D20o62b33r62ý

10. 9. 2015 0:35

Tak to vypadá, že tohle je poslední přístupná diskuse. Od tohoto okamžiku jsou pravděpodobně veškeré další diskuse buďto nedostupné, nebo úplně zrušené.

A MÁME POPTÁKÁCH.

Ať žije svoboda slova na iDNES. (bývalá)

0 0
možnosti