Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jak se islám staví k Ježíši Kristovi?

0 0
možnosti
Foto

R^...Ale také bych se přikláněla k většímu rozkouskování...na víc dílů...:-)

0 0
možnosti

Zde je potřeba pochopit kořeny dnešní naší společnost a vyhneme se tak velkému nebezpečí.

Naše společnost od roku 1938 prošla cílenou destrukcí  jádra společnosti, jak řádilo gestapo, od roku 1946 pod vedením Moskvy bravurně vypracovanou genocidu jádra společnosti, monster procesy, pracovní tábory, odchod 70 tisíc úředníků do výroby, vyhánění sedláckých rodin, persekuce živnostníků a podnikatelů, školského systému, proběhly zde dvě vlny emigrace.

Zbyla zde velmi zdeformovaní závislá a vycepovaná společnost jež slyší celkem na primitivní potřeby a chování společnosti. 

Nelze tedy nijak odsuzovat naši společnost, který jiná stát prošel tímto cíleným útokem na svoji podstatu.

Proč zde nejsou velké osobnosti, filozofie, hudby, umění, vědy, techniky, podnikání ... .

Z duchovního lépe řečeno mystického hlediska, proč vlastně byla takto společnost potrestána ? Nešlo o potrestání ale vlastně přípravu na další evoluci člověka, zbavení omezení dané historickým vývojem společnosti, kde je jedinec podřízen a jeho svět musí odpovídat světu společnosti jinak bude persekuován. Když se k tomu přidán poznání kdy lidský charakter vzniká a vyvíjí se z interakcí s okolím, reakcí na podněty, tak je celkem nasnadě, že zde  má pomalu vykrystalizovat další stav společnosti založení na osobnostech a duševnosti lidí, jejich vlastního poznání a zkušeností. To co nás učí a rozvíjí je chování a přístupy ostatních, to je motor rozvoje duševního bohatství, nikoliv přejímání zaběhlých zvyklostí společnosti ... .

0 0
možnosti

Jedna věc je fakt , který nejde popřít. Nebýt islámských zemí tak v temném středověku nezůstane snad jediná učená kniha či umělecké dílo. V  islámských zemích bylo zachráněno velké množství těchto děl ať už antických či židovských autorů. I spoustu osob , které by v Evropě skončili nejspíš na šibenici či hranici, jako kacíři, našli azyl v islámských zemích.

1 0
možnosti

Prilis dlouhe. Nemuzete to zkratit do 2 az 3 odstavcu ?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS